středa 11. dubna 2012

Musí Klaus ukazovat slipy?

Celý článek ve Fragmentech nese výše uvedený nadpis. (Chcete-li si Celý článek přečíst klikněte na tato dvě slova stojící na začátku  příspěvku). Jak jsem se k tomuhle článku dostal? Dnes po ránu na ČR 2 byl hostem Tomáš Halík. Poslouchal jsem jeho povídání, ze kterého jasně vysvítalo, že víc než knězem je politickým komentátorem, někdy až propagandistou. Neslyšel z jeho úst nic nového, až téměř v závěru zaznělo, to v těchto dnech na naší mediální scéně nejvíce frekventované slovo"antilidi". Ano jak jsem pátral dál je to skutečně slovo vyslovené V.Klausem. Je dobré si ovšem uvědomit kontext ve kterém bylo vysloveno.
To co o téhle záležitosti píše autor článku ve Fragmentu o slipech mi připomnělo situaci  našich nových mladých sousedů, kteří se do naší ulice přistěhovali poté co v ní koupili starší domek. Jedna ze starousedlic se mladého souseda neodbytně vyptávala na to kolik za tu chalupu dal. Mladý soused se ošíval,protože tu otázku vnímal jako atak na svoji nejintimnější oblast. Až jeho táta, který toho útoku byl svědkem mladého povzbudil: "Vždyť to řekni, přece se nemáš za co stydět! Neukradl jsi na to."
Jak patrno u nás v Čechách se tenhle zlozvyk z doby totality drží při životě jako štěnice. Novináři, kteří konají své řemeslo tímto primitivním způsobem by se dobře uživili i u bolševika v čase kdy by se zmocňoval moci. Zapomínají na to, že za jistých okolností by zničil i je a nelze vyloučit, že právě skrze závist probouzenou v lidech.

Žádné komentáře:

Okomentovat