čtvrtek 15. prosince 2011

Paní doktorka v ohrožení

Čas od času navštěvuji svoji lékařku O.J. Vesměs tak činím proto, abych doplnil medikamenty, které mi udržují v dobrém limitu krevní tlak a v poslední době přibyl i lék na zmírnění bolesti. Při každé návštěvě prohodíme několik vět o tom jak jde život. Vytváří to dobrou atmosféru. Když jsem šel k paní doktorce dnes už ze zvyku jsem na parkovišti vyhlížel její bílé Volvo. Bylo tam a tak jsem měl jistotu, že i ona bude ve své ordinaci. Cosi mě však na autě zaujalo. Zaostřil jsem zrak a čtu "Náhradní vůz".
Když na mě přišla řada přivedl jsem na tuhle záležitost hned řeč. Paní doktorka byla sdílná. Jela po rychlostní silnici za svojí maminkou. Na tachometru "stovka", když z příkopu cosi vyletělo vzhůru. Její auto to neminulo, naopak, došla k nárazu do čelního skla, které se z větší části roztříštilo. Paní doktorka zakusila několik sekund úleku, aby po zastavení vozu zjistila, že ten kdo ji ohrozil takřka na životě byl bažantí kohout.



Že nás na silnici může ohrozit vysoká zvěř či divočák to vím, o bažantovi jsem to slyšel poprvé.

Video bonus: Rozhovor s Vítem Olmerem — Hledání Jana Wericha — Česká televize

Video bonus: Rozhovor s Vítem Olmerem — Hledání Jana Wericha — Česká televize
Režisér Vít Olmer končí své povídání mikroúvahou nad novotvarem "ČESKO", já si vzpomínám v té souvislosti na paní Blaženku H., která rovněž tenhle výtvor jazyka nesnášela.

Sčítání lidu: V Česku roste počet lidí, kteří věří, ale nehlásí se k žádné z registrovaných církví

Sčítání lidu: V Česku roste počet lidí, kteří věří, ale nehlásí se k žádné z registrovaných církví
Jsme třetí jako při minulém sčítání, jen to číslo zase o dost kleslo. Můžeme si jen namlouvat, že nějaký ten tisíc může být ještě mezi těmi, kteří sice přiznávají víru ale neidentifikují se takto veřejně s konkrétní církví.